Indicii Bursei de Valori București au avut astazi o evoluție puternic ascendenta, in ton cu piețele Europei occidentale. Doar indicii compozit (BET-C) și energetic (BET-NG) nu au inregistrat variații de peste 5%, aceștia crescand cu 3.72%, respectiv 2.87%. Cea mai mare creștere a fost inregistrata de indicele ROTX, de 5.13%, in urma aprecierii acțiunilor companiilor financiare din componența sa: BRD (+5.05%), Erste Group Bank (+7.38%) și Banca Transilvania (+11.19%).

Indicele BET-FI al societaților de investiții financiare a crescut cu 5.13%, SIF-urile inregistrand avansuri cuprinse intre 4.72% (SIF3) și 5.96% (SIF2). Valoarea tranzacțiilor a fost de asemenea in creștere, cele mai lichide companii fiind Banca Transilvania (6.97 milioane RON), BRD (3.05 milioane RON) și SIF5 (2.4 milioane RON). Valoarea totala a tranzacțiilor cu acțiuni de pe secțiunea BVB a crescut la 23.48 milioane RON, in timp ce pe piața futures s-au tranzacționat contracte EURRON in valoare totala de 321 mii RON. Pe piața RASDAQ s-au realizat tranzacții in valoare de 1.68 milioane RON.

BCR a anunțat ca in primul semestru al anului fiscal curent profitul net a fost de 606.8 milioane RON, cifra reprezentand o scadere de 20.1% fața de aceeași perioada a anului 2008. Profitul operațional al bancii a crescut cu 13.2% pana la 1.36 miliarde RON, veniturile inregistrand o creștere procentuala de peste doua ori mai mare decat cheltuielile. Pe de alta parte, creșterea volumului creditelor neperformante acordate a necesitat marirea rezervelor pentru acoperirea potențialelor pierderi, acesta fiind unul dintre factorii care au contribuit la scaderea profitului net. Rezultatele au avut un efect pozitiv asupra acțiunilor Erste Group și ale societaților de investiții financiare. Acțiunile Erste Group au crescut astazi cu 7.38%, inchizand la 96 RON