Analiza WBS - Indicii BVB au inceput saptamana cu cresteri de peste 2,5%

de WBS     WBS Holding
Luni, 3 august 2009, 21:20 Economie | Burse

 documente
(03 Aug 2009) PDF, 249KB
Indicii Bursei de Valori București au inceput saptamana cu creșteri de peste 2.5%, majoritatea acestora fiind realizate in deschiderea sesiunii de tranzacționare, sub influența evoluției pozitive inregistrate vineri dupa-amiaza de piețele americane. Indicele BET a crescut cu 3.02%, toate companiile din componența sa inregistrand evoluții ascendente.

Indicele BET-FI a avut cea mai mare creștere de astazi, de 4.77%, SIF-urile cunoscand aprecieri cuprinse intre 6.02% (SIF2) și 3.13% (SIF4).

Cele mai importante contribuții la avansul pieței au fost date din nou de BRD și Banca Transilvania (care au crescut cu 3.96%, respectiv 2.08%), alaturi de Petrom (+3.16%), Biofarm (+7.84%) și Transgaz(+3.06%). Lichiditatea pieței a fost insa in scadere semnificativa, tranzacțiile cu acțiuni de pe secțiunea BVB realizand o valoare totala de 18.9 milioane RON, iar cele de pe RASDAQ atingand 1.46 milioane RON.

Creșterea cotației petrolului peste $70/baril a contribuit pozitiv la evoluția acțiunilor societaților din domeniul energetic. Indicele BET-NG al acestui sector s-a apreciat cu 2.58%, relativ modest fața de ceilalți indici ai pieței, insa motorul principal al acestei evoluții, acțiunile Petrom și Transgaz, au cunoscut creșteri de peste 3%. Titlurile Petrom, care au avut o contribuție importanta la evoluția pozitiva a indicilor pieței BVB, s-au apreciat cu 3.16% pana la 0.2610 RON, pe fondul unui rulaj de 4.77 milioane de acțiuni in valoare totala de 1.24 milioane RON.Citeste mai multe despre   Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

153 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri