Piețele europene au crescut astazi in urma rezultatelor economice incurajatoare din Marea Britanie și China, deși rezultatele macroeconomice de ansamblu au fost mixte. Știrile pozitive s-au referit in general la evoluția sectoarelor de producție din Marea Britanie și zona euro. Astfel, in Marea Britanie indicele de producție industriala publicat de Chartered Institute of Purchasing and Supply impreuna cu Markit a crescut in iulie la 50.8, cea mai mare valoare de dupa martie 2008; nivelul indicelui fusese de 47.4 in luna iunie.

In paralel, indicele producției industriale din zona euro a crescut in iulie pentru a cincea luna consecutiv, valoarea de 46.3 indicand o contracție mai mica decat estimarile de 42.6 (valorile sub 50 reprezinta contracții). Aceste rezultate, impreuna cu creșterea indicelui managerilor de achiziții din China, au contribuit decisiv la avansul prețurilor la materii prime și petrol, acesta din urma urcand peste nivelul de $70/baril.

De partea știrilor negative, nivelul vanzarilor retail din Germania a scazut in mod neașteptat in iunie, declinul lunar de 1.8% (ajustat sezonier) venind dupa o revizuire negativa a variației din mai de la +0.4% la -1.3%. Așteptarile analiștilor indicasera o creștere lunara de 0.5%. Scaderea anuala a vanzarilor a fost de 3.7%, mai mult decat estimarile anterioare de -2.9% și semnificativ sub așteptarile de creștere de 0.9% ale analiștilor.