Piețele europene au crescut astazi in urma publicarii de date macroeconomice pozitive de ambele parți ale Atlanticului. In Germania, nivelul exporturilor a inregistrat in luna iunie cea mai mare creștere lunara din ultimii trei ani, de 7%, dupa cea de 0,2% din luna mai.

Așteptarile medii ale economiștilor indicasera o creștere de 0,9%. Cu toate acestea, nivelul exporturilor este in scadere cu 22,3% fața de iunie 2008, dar rezultatele de astazi sugereaza posibilitatea unei stabilizari a economiei germane.

Un raport separat a indicat ca producția industriala din Germania a scazut in mod neașteptat in iunie cu 0,1%, dupa ce in mai crescuse cu 4,3%, cel mai mare avans din ultimii 18 ani. Estimarile economiștilor fusesera pentru o creștere de 0,5%.

Declinul nivelului producției fața de iunie 2008 a fost de 18,1%. In Marea Britanie, prețurile la producator au crescut in iulie in mod neașteptat cu 0,3%, in condițiile in care așteptarile medii ale economiștilor fusesera pentru o evoluție staționara.

Excluzand prețurile la carburanți, alimente, țigari și bauturi alcoolice, creșterea a fost de 0,5%, peste așteptarile de 0,1%. Declinul anual al prețurilor a fost de 1,3%, cel mai mare de dupa noiembrie 2001.