Indicii bursieri europeni s-au depreciat astazi, pe fondul marcarilor de profit, dupa ce raliul din ultimele patru saptamani a adus indicii la cele mai mari valori din acest an. Mark Mobius, presedinte al Templeton Asset Management, a declarat ca, la nivel global, indicii ar putea suferi o depreciere de 30%, dupa ce companiile vor emite noi actiuni pentru a se finanta la preturi mai accesibile fata de cele din prima jumatate a anului.

Laura Tyson, consilier al presedintelui american Barack Obama, a declarat astazi ca economia americana se afla in revenire, iar impactul planului de stimulare a economiei va fi mai vizibil in urmatorul trimestru. Paul Krugman, laureat al premiului Nobel pentru economie, a declarat ca autoritatile americane au salvat economia de la o a doua mare depresiune prin mentinerea cheltuielilor si salvarea sistemului financiar.

Un sondaj al Confederation of British Industry a aratat ca accesul la creditare s-a imbunatatit in ultimele trei luni. 59% din companiile participante la sondaj au declarat ca au acces mai usor la credite, fata de doar 40% in luna mai.