Bursa din Tokyo a deschis sedinta de marti in usoara scadere, de 0,09%. Indicele Nikkei a inregistrat o pierdere de 9,52 puncte (-0,09%) si a ajuns la nivelul de 10.514,74 puncte, relateaza France Presse.

UPDATE: La finalul sedintei de marti, bursa japoneza a inchis in crestere cu 0,58%, dupa publicarea indicatorilor economici pozitivi inregistrati de China, pe o piata aparent linistita datorita vacantei de vara. Indicele Nikkei a castigat 61,20 puncte (+0,58%) si a ajuns la valoarea de 10.585,46 puncte.

Indicele Topix a inregistrat, la randul sau, o majorare de 4,27 puncte (+0,44%) si a atins nivelul de 973,51 puncte.

In debutul sedintei, pierderi si pe bursa din Hong Kong , unde indicele Hang Seng a inregistrat, la cateva minute de la reluarea tranzactiilor, o scadere de 46,34 puncte, ajungand la valoarea de 20.883,18 puncte.

Pretul unui baril de petrol, in crestere

In tranzactiile de marti dimineata, pretul petrolului era in crestere - informeaza France Presse. Astfel, pretul unui baril de petrol "light sweet crude", cu livrare in luna septembrie, a inregistrat o crestere de 25 de centi si a ajuns la nivelul de 70,85 de dolari. Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare luna viitoare, s-a scumpit cu 15 centi, atingand nivelul de 73,65 dolari.

Wall Street in scadere, dupa patru saptamani consecutive de apreciere

Bursa americana a incheiat sedinta de luni in scadere dupa ce o parte din investitori si-au vandut actiunile pe fondul aprecierii bursei din ultimele patru saptamani. Tendinta descrescatoare a fost totusi limitata de evolutia buna a companiei McDonald's.

Analistii apreciaza ca in urmatoarele zile atitudinea investitorilor va fi rezervata, acestia asteptand deciziile care se vor lua la sedinta de miercuri a conducerii Fed si rezultatele trimestriale ale concernului Wal-Mart Stores, care vor fi publicate maine.