Bursa americana a inregistrat luni cele mai slabe rezultate din ultimele 7 saptamani. Tendinta de scadere s-a manifestt in ciuda aprecierii activitatii industriale din preajama New-York-ului, care a inregistrat cele mai bune rezultate din octombrie 2007.

Evolutia sedintei de tranzactionare de luni a fost influentata de publicarea raportelor privind economia Japoneza. Cu toate ca PIB-ul acestei tari a cunoscut o usoara apreciere 0,9% in trimestrul trei, datele arata ca acesta crestere a fost sustinuta in principal de exporturi si de investiile publice.

Analistii sustin ca, cel putin deocamdata piata financiara japoneza ramane in continuare fragila si nu paote asigura o crestere constanta. Un alt factor care a contribuit la scaderea increderii investitorilor a fost generata de raportele privind vanzarile lantului de supermarketuri Wal-Mart care s-au situat sub asteptari

Indicele Dow Jones a pierdut 2,0%, Standard & Poor's 500 a coborat cu 2,43% iar Nasdaq Composite a cedat 2,75%, relateaza Reuters.