Bursa de Valori de la Bucuresti a deschis pe rosu sedinta de tranzactionare de miercuri, urmand trendul marilor piete europene. In sedinta precedenta, indicele societatilor de investitii financiare a scazut usor, in vreme ce restul indicilor au inchis in crestere.

La o ora de la debutul sedintei, indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 78,75 puncte sau 1,96%. Indicele compozit BET-C a coborat cu 42,73 puncte.

Indicele BET-FI al celor cinci societati de investitii financiare s-a depreciat cu 569 de puncte sau 2,79%, in timp ce indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a cunoscut o descrestere de 2,14%, ajungand la 8.236 puncte.

La randul sau, indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborat pana la 381 puncte, dupa o depreciere de 2,17%.

Indicii principalelor burse europene evolueaza si ei pe minus:

  • FTSE al bursei de la Londra a scazut cu 1,22%
  • indicele vedeta Dax al bursei de la Frankfurt a coborat cu 1,58%
  • Cac 40 de la Paris s-a depreciat cu 1,30%

Marti, bursa de la New York a terminat in crestere semnificativa datorita previziunilor in crestere din sectorul comertului cu amanuntul. Piata a recuperat partial pierderile grele din ziua anterioara chiar daca volumul schimburilor comerciale a fost mai redus.

Dow Jones a crescut 0,90%, Nasdaq cu 1,30%, iar Standard & Poor's 500 cu 1, 01%.