Datele macroeconomice sosite astazi din zona euro si din SUA au impulsionat indicii bursieri europeni, indicele DJ Euro Stoxx 600 ajungand la valoarea maxima din octombrie pana in prezent. Indicele Markit compozit PMI a crescut in luna august la maximul ultimelor 15 luni, pana la valoarea de 50, de la 47 in luna iulie. O valoare a indicelui de peste 50 arata ca managerii ce raspund sondajului Markit considera ultima luna drept una de crestere a activitatii economice.

Indicele PMI pentru industria franceza a crescut la 50,2 in luna august, de la 49 in iulie. In Germania, indicele PMI al industriei a aratat cea mai mica rata de scadere a activitatii economice din ultimele 12 luni, valoarea indicelui fiind de 49, fata de 47 in luna iulie. Actiunile UBS au crescut astazi cu 6,4%, dupa ce ieri statul elvetian si-a convertit obligatiunile in actiuni si le-a vandut pe acestea.

Participatia statului la UBS era de 9,3% din totalul actiunilor comune. Statul elvetian semnaleaza astfel ca banca se afla intr-o conditie financiara suficient de buna pentru a-si reveni din criza economica fara ajutorul statului.