Bursele europene s-au corectat pentru prima data dupa patru sesiuni consecutive de crestere, desi datele macroeconomice atat din Zona Euro cat si din SUA au fost pozitive. Indicele german DAX a pierdut 0,63% pana la 5521 puncte, in timp ce indicele londonez FTSE a scazut cu 0,53% la 4890 puncte. Asiguratorul de viata elvetian Swiss Life a inregistrat cea mai mare depreciere dintre principalele actiuni listate la bursele europene, scazand cu peste 7% ca urmare a publicarii unui profit pe trimestrul 2 cu 91% mai mic decat cel din 2008. Mai mult, compania a anuntat ca va concedia circa 520 de angajati.

WPP, cea mai mare companie mondiala din industria de publicitate, a scazut la bursa din Londra cu circa 1,5% dupa ce a raportat un profit in scadere cu 48% in urma cresterii costurilor de finantare si a aprecierii lirei sterline fata de dolar. Actiunile Natixis a urcat cu aproape 40% dupa ce banca franceza a primit garantii in valoare de 35 miliarde euro pentru activele cu grad mare de risc detinute, spunand totodata ca ar putea redeveni profitabila la capatul trimestrul trei.

Bursele europene s-au corectat pentru prima data dupa patru sesiuni consecutive de crestere, desi datele macroeconomice atat din Zona Euro cat si din SUA au fost pozitive. Indicele german DAX a pierdut 0,63% pana la 5521 puncte, in timp ce indicele londonez FTSE a scazut cu 0,53% la 4890 puncte.

Asiguratorul de viata elvetian Swiss Life a inregistrat cea mai mare depreciere dintre principalele actiuni listate la bursele europene, scazand cu peste 7% ca urmare a publicarii unui profit pe trimestrul 2 cu 91% mai mic decat cel din 2008. Mai mult, compania a anuntat ca va concedia circa 520 de angajati. WPP, cea mai mare companie mondiala din industria de publicitate, a scazut la bursa din Londra cu circa 1,5% dupa ce a raportat un profit in scadere cu 48% in urma cresterii costurilor de finantare si a aprecierii lirei sterline fata de dolar.

Actiunile Natixis a urcat cu aproape 40% dupa ce banca franceza a primit garantii in valoare de 35 miliarde euro pentru activele cu grad mare de risc detinute, spunand totodata ca ar putea redeveni profitabila la capatul trimestrul trei.