Analiza WBS - Indicii BVB au inchis indecis, inregistrand valori apropiate de cele de referința

de WBS     WBS Holding
Joi, 27 august 2009, 22:59 Economie | Burse

 documente
(27 Aug 2009) PDF, 248KB
Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi evoluții indecise, cu valori de inchidere apropiate de cele de referința. Excepțiile au fost BET-FI, care a inchis in creștere cu 0.82% dupa o sesiune in care inregistrase și scaderi de 0.5%, și BET-NG, care a crescut cu 1.46%, dupa un avans in deschidere de 4%, urmat de o evoluție in intervalul 2-3% pana in ultima jumatate de ora. Contribuția principala la evoluția pozitiva a indicelui energetic a fost data de avansul inregistrat de acțiunile Rompetrol Rafinare, care au incheiat sesiunea de azi in creștere cu 4.17%.

Lichiditatea pieței a inregistrat o creștere semnificativa, pe secțiunea BVB realizandu-se tranzacții cu acțiuni in valoare de 60.13 milioane RON, dintre care aproape 40 de milioane RON in urma a 5 tranzacții pe piața DEALS cu acțiuni Banca Transilvania. Secțiunea RASDAQ a inregistrat o valoare totala a tranzacțiilor de 628 mii RON.

Acțiunile Rompetrol Rafinare au deschis sesiunea de tranzacționare de astazi in creștere cu 9.4% la 0.0525 RON și au inchis cu un avans de 4.17% la 0.0500 RON, tranzacțiile cu acțiunile RRC avand o valoare totala de 3.06 milioane RON corespunzatoare unui preț mediu de 0.0516 RON. La randul sau, Rompetrol Well Services a inregistrat o evoluție similara, cu un avans de 6.4% la 0.3670 RON in primele minute ale zilei, urmat de o scadere treptata pana la 0.3550 RON (+2.90%) la finalul sesiunii. Aceasta evoluție a fost reacția investitorilor la anunțul de ieri al grupului Rompetrol cu privire la pregatirea ofertei publice de preluare a celor doua companii. Rompetrol a mai cerut ieri de la CNVM o extindere a limitei pentru finalizarea documentelor necesare pana la 30 octombrie.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

101 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version