Indicii Bursei de Valori București au avut astazi o evoluție mixta, cu creșteri de peste 1% in deschiderea sesiunii urmate de o tendința descendenta care a condus la variații negative in ultimele doua ore de tranzacționare. Indicele BET-FI a fost singurul care a reușit sa revina cu o creștere semnificativa in ultima jumatate de ora, realizand o inchidere la maximul zilei de 22.379,69 (+2%). Rompetrol Rafinare a continuat sa creasca și astazi, deși pe volume reduse, dar influența sa pozitiva a fost diminuata de scaderile inregistrate de SNP Petrom (-2,62%) și Banca Transilvania (-1,24%).

Lichiditatea pieței a revenit la un nivel apropiat de media ultimei perioade, pe secțiunea BVB realizandu-se tranzacții cu acțiuni și obligațiuni in valoare de 21,37 milioane RON, respectiv 3,56 milioane RON, in timp ce pe secțiunea RASDAQ valoarea tranzacțiilor s-a ridicat la 816,5 mii RON.

CNVM a aprobat astazi prospectul simplificat al ofertei secundare de vanzare de acțiuni emise de VES Sighișoara. Oferta are ca obiect 39,37 milioane acțiuni, adica 42,19% din capitalul social al firmei. Valoarea nominala a acestora este de 0,1 RON, iar prețul de vanzare este de 0,22 RON. Oferta se va derula intre 7 septembrie și 6 noiembrie.