Indicii bursieri europeni s-au apreciat astazi, pe fondul rezultatelor trimestriale peste asteptari din partea L'Oreal, Bouygues si Dell. Actiunile din sectorul tehnologic au beneficiat de cresteri si in urma estimarilor de vanzari mai mari efectuate de Intel. Biroul National de Statistica din Marea Britanie a anuntat ca economia britanica a scazut cu 0,7% in al doilea trimestru, economistii estimand anterior o scadere de 0,8%.

In ultimul an produsul intern brut al Marii Britanii a scazut cu 5,5%, mai putin decat prognozau economistii, ce anticipau o scadere de 5,6%. Consumul populatiei a scazut in ultimul trimestru cu 0,7%, mai putin decat estimarile, in medie de 0,8%. Indicele bursier FTSE s-a apreciat astazi cu 0,81%, impulsionat de cresterile companiilor din sectorul bancar: HSBC 1,28%, Barclays 3,08%, Lloyds 6,34%.

Un raport al Departamentului de Comert al SUA a aratat o crestere a consumului populatiei cu 0,2% in iulie, in linie cu estimarile economistilor. Luna iunie, consumul crescuse cu 0,6%.