Analiza WBS - Indicii BVB au inchis pe minus cu 1,5%

de WBS     WBS Holding
Marţi, 1 septembrie 2009, 21:30 Economie | Burse

 documente
Indicii Bursei de Valori Bucuresti au pierdut aproximativ 1,5% la capatul sesiunii de azi, evoluand in ton cu pietele europene. Indicele societatilor de investitii financiare a fost cel mai afectat scazand cu 1,67% pana la valoarea de 21,135.97 puncte. SIF Moldova a inchis cu o depreciere de 2,54% la 96 bani pe actiune. Indicele BET a scazut cu 1,45% pana la valoarea de 4,187.42 puncte, fiind afectat in special de BRD care a pierdut 4% pana la 12,5 lei pe actiune.

Petrom si Transelectrica au terminat in crestere cu 1,58%, respectiv 0,76%. Valoarea tranzactiilor s-a ridicat la 21,8 milioane lei, cele mai lichide companii fiind SIF Oltenia cu 4,3 milioane, Zentiva cu 3,5 milione si BRD cu 2,4 milioane.

Volumul tranzactionat in sesiunea de azi pe actiunile producatorului de medicamente Zentiva a fost cu mult peste media obisnuita, acesta ridicandu-se la 3,4 milioane lei si reprezantand 1,18% din capitalul companiei. Maximul atins a fost de 0,71 lei pe actiune fiind depasind astfel pretul oferit de actionarul majoritar Sanofi-Aventis in cadrul ofertei de preluare.

Aceasta situatie ar putea pune in dificultate oferta companiei franceze care are obiectivul de a delista compania romana de pe piata. Totodata pana la data de 22 septemebrie cand se va finaliza oferta, Sanofi nu are permisiunea de a tranzactiona in piata actiunile Zentiva. Prin aceasta oferta Sanofi doreste sa achizitioneze si restul de 25,09% din actiunile Zentiva.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

123 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi