Indicii BVB si-au continuat miercuri deprecierea puternica, aceasta fiind a patra sesiune consecutiva de scadere pentru indicele BET, ce a pierdut 7,35% din valoare de la inchiderea de joia trecuta. Indicele BET-FI, ce a scazut in primele trei sedinte ale saptamanii, a pierdut 8,91% fata de inchiderea de vineri.

Ca si marti, actiunile SNP si BRD au avut miercuri cel mai mare impact negativ asupra indicelui BET. Actiunile SNP au scazut miercuri cu 5,45%, iar cele BRD s-au depreciat cu 5%. Lichiditatea cumulata de pe pietele REGS si RGSI ale sectiunii BVB a ajuns la 29 milioane RON, in crestere fata de sedinta anterioara.

Actiunile Amonil Slobozia au scazut miercuri cu 14,73%, dupa publicarea anuntului conform caruia compania va fi executata silit pe data de 6 octombrie, pentru neplata unei datorii de 57 milioane RON. Platforma industriala de productie ingrasaminte, precum si imobile si apartamente de serviciu din municipiul Slobozia vor fi scoase la licitatie pe 6 octombrie, pretul total de pornire fiind de 57,13 milioane RON.