CNVM a amanat pana pe 9 octombrie termenul de depunere a ofertelor de preluare la Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 3 septembrie 2009, 18:22 Economie | Burse

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a amanat pana pe 9 octombrie termenul pana la care grupul Rompetrol trebuie sa depuna documentele pentru ofertele de preluare a actiunilor Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services pe care nu le detine, potrivit NewsIn. Astfel, The Rompetrol Group are la dispozitie 30 de zile pentru a intocmi rapoartele de evaluare, pe baza carora sa anunte pretul la care va face ofertele publice de preluare.

Dupa finalizarea rapoartelor de evaluare, care vor fi realizate de evaluatori independenti, grupul petrolier va trebui sa depuna la CNVM in termen de cinci zile documentele de oferta, pentru a fi aprobate de autoritatea pietei de capital.

Saptamana trecuta, grupul Rompetrol a anuntat ca a inceput sa pregateasca documentatia necesara lansarii ofertei publice obligatorii de preluare a actiunilor Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services pe care nu le detine. Grupul a cerut insa Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa prelungeasca pana la 30 octombrie termenul in care poate depune documentatia aferenta, deoarece se afla in imposibilitatea de a depune documentatia de oferta in termenul fixat de CNVM avand in vedere complexitatea unei asemenea operatiuni.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a adoptat in data de 22 iunie instructiunea referitoare la detinerile directe si indirecte, prin care orice actionar care are mai mult de 33% din drepturile de vot in cadrul unei companii este obligat sa faca oferta publica de preluare. Actionarii care detineau deja direct sau indirect mai mult de 33% din capitalul unei companii la data publicarii instructiunii CNVM sunt obligati sa faca oferta de preluare in termen de doua luni de la data intrarii in vigoare a instructiunii.

The Rompetrol Group detine 51% din capitalul Rompetrol Well Services, in vreme ce la Rompetrol Rafinare controleaza in mod concertat 75,32% din actiuni.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

175 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version