Indicii Bursei de Valori București au avut astazi evoluții mixte ― daca BET-FI și BET-XT au reușit sa inchida cu creșteri importante (4,46%, respectiv 1,45%), restul indicilor au avut variații predominant negative pe parcursul zilei și au inregistrat inchideri in apropierea valorilor de ieri.

Lichiditatea pieței a atins maximul acestui an, la acest record contribuind patru tranzacții cu acțiuni Banca Transilvania pe piața DEALS, cu o valoare totala de 42,8 milioane RON (aproximativ 2,5% din valoarea bancii), precum și valoarea record de 16,85 milioane RON a tranzacțiilor cu acțiuni Rompetrol Rafinare pe piața REGS; la randul lor, cele cinci SIF-uri au realizat tranzacții cu o valoare cumulata de 24,5 milioane RON.

Ca urmare a acestor contribuții, valoarea totala a acțiunilor tranzacționate pe secțiunea BVB a atins 95,35 milioane RON, la care s-au adaugat 3,26 milioane RON in tranzacții cu titluri de stat. La randul sau, secțiunea RASDAQ a realizat tranzacții cu acțiuni in valoare de 2,1 milioane RON.