Cei mai multi indici bursieri vest-europeni au fost astazi in scadere, indicele Dow Jones Stoxx 600 pierzand 0,48% din valoare. Indicii bursieri principali au scazut in 11 din cele 18 piete vest-europene. Moneda euro a suferit o usoara depreciere fata de dolarul american, iar preturile marfurilor s-au aflat in scadere, lucru ce a dus la deprecierea actiunilor din sectoarele materiilor prime si mineritului.

Actiunile Salzgitter, al doilea mare producator de otel din Germania, au scazut cu 1,51%, iar actiunile BHP Billiton au pierdut 0,91%. Actiunile Tullow Oil s-au depreciat cu 5,3% dupa ce presedintele consiliului de administratie a vandut 250.000 de actiuni.

Citigroup a scazut recomandarea pentru actiuni de la „buy” la „hold”, motivand decizia prin aprecierea puternica a actiunilor in ultima perioada, apreciere ce lasa actiunilor un potential de crestere mai mic de 5%. In Germania, indicele preturilor producatorilor a crescut in ultima luna pentru prima oara in ultimele 11 luni, cresterea fiind peste estimarile analistilor.

Actiunile Deutsche Bourse au crescut pentru a doua zi la rand, dupa ce analistii Equinet au schimbat recomandarea pentru acestea de la „hold” la „accumulate”.