Grupul german de asigurari Allianz a anuntat marti ca vrea sa se delisteze de pe Bursa din New York, urmand exemplul altor companii germane, pentru a-si simplifica strategia bursiera si pentru a face economii, potrivit NewsIn care citeaza AFP. Allianz mai vrea sa se delisteze de la bursele din Londra, Paris si Milano, precum si de pe piata elvetiana.

Asiguratorul a informat New York Stock Exchange, operatorul Bursei de la New York, de intentia de a incheia voluntar tranzactionarea titlurilor de tip American Depositary Shares (ADS - titluri atribuite companiilor internationale ce vor sa fie cotate pe Wall Street) si a obligatiunilor, potrivit unui comunicat al grupului german.

Allianz a anuntat ca vrea sa se concentreze "pe platforma din Frankfurt, care are cel mai mare nivel de lichiditate", precizand ca in ultimii ani, "mai putin de 5% din tranzactiile cu actiuni Allianz au fost efectuate pe platforme internationale, in timp ce aproximativ 70% din actiuni sunt detinute de investitori straini".

Cotarea pe Wall Street este scumpa si exigenta, pentru ca firmele trebuie sa se adapteze la regulile stricte impuse de autoritatea americana de reglementare a pietei bursiere, Securities and Exchange Commission (SEC).

Inainte de Allianz, si alte mari companii din Germania au decis in ultimii ani si in ultimele luni sa se delisteze de pe Wall Street, printre care BASF, E.ON, Bayer si Infineon.