Indicii Bursei de Valori București au avut astazi o evoluție predominant pozitiva, insa cu creșteri modeste, maximele zilei fiind in general sub 1-1,5% iar valorile de inchidere situandu-se in intervalul 0-0,5%. Cea mai volatila evoluție a fost inregistrata de indicele BET-FI, care a inchis sesiunea practic staționar la -0,04% dupa ce inregistrase o creștere zilnica maxima de aproape 3%. SIF-urile, Banca Transilvania și BRD au fost cele mai lichide companii de pe piața, valoarea totala a tranzacțiilor cu acțiunile acestora reprezentand aproximativ 88% din totalul realizat pe piața de acțiuni a secțiunii BVB.

O lichiditate semnificativa a fost inregistrata și de acțiunile Dafora (1,11 milioane RON) și Rompetrol Rafinare (1,07 milioane RON), acestea avand cea mai mare creștere și scadere procentuala din indicele energetic BET-NG (+11,22%, respectiv -3,39%). Lichiditatea pieței a continuat sa creasca și astazi, secțiunea BVB realizand o valoare totala a tranzațiilor de 48,72 milioane RON, iar secțiunea RASDAQ de 2,51 milioane RON.

Acțiunile Amonil S.A. s-au apreciat astazi cu maximul admis de 15%, atingand o valoare de inchidere de 0,023 RON ― cea mai ridicata de la anunțul deciziei de executare silita din 1 septembrie. Compania a publicat astazi cererea de convocare a Adunarii Generale a Acționarilor facuta de acționarul cipriot Salink Limited care deține 13,54% din capitalul social și drepturile de vot ale Amonil, in scopul evitarii executarii silite stabilita pentru data de 6 octombrie, care ar duce la vanzarea de bunuri indispensabile activitații.

Salink dorește schimbarea consiliului de administrație al Amonil, majorarea capitalului social printr-o emitere de acțiuni cu o valoare totala egala cu cea a datoriei companiei și realizarea unui audit independent al contractelor incheiate de Amonil din iulie 2007 și pana in prezent.