Analiza WBS - Indicii BVB au inregistrat miercuri cresteri modeste

de WBS     WBS Holding
Miercuri, 23 septembrie 2009, 21:30 Economie | Burse

Indicii Bursei de Valori București au avut astazi o evoluție predominant pozitiva, insa cu creșteri modeste, maximele zilei fiind in general sub 1-1,5% iar valorile de inchidere situandu-se in intervalul 0-0,5%. Cea mai volatila evoluție a fost inregistrata de indicele BET-FI, care a inchis sesiunea practic staționar la -0,04% dupa ce inregistrase o creștere zilnica maxima de aproape 3%. SIF-urile, Banca Transilvania și BRD au fost cele mai lichide companii de pe piața, valoarea totala a tranzacțiilor cu acțiunile acestora reprezentand aproximativ 88% din totalul realizat pe piața de acțiuni a secțiunii BVB.

O lichiditate semnificativa a fost inregistrata și de acțiunile Dafora (1,11 milioane RON) și Rompetrol Rafinare (1,07 milioane RON), acestea avand cea mai mare creștere și scadere procentuala din indicele energetic BET-NG (+11,22%, respectiv -3,39%). Lichiditatea pieței a continuat sa creasca și astazi, secțiunea BVB realizand o valoare totala a tranzațiilor de 48,72 milioane RON, iar secțiunea RASDAQ de 2,51 milioane RON.

Acțiunile Amonil S.A. s-au apreciat astazi cu maximul admis de 15%, atingand o valoare de inchidere de 0,023 RON ― cea mai ridicata de la anunțul deciziei de executare silita din 1 septembrie. Compania a publicat astazi cererea de convocare a Adunarii Generale a Acționarilor facuta de acționarul cipriot Salink Limited care deține 13,54% din capitalul social și drepturile de vot ale Amonil, in scopul evitarii executarii silite stabilita pentru data de 6 octombrie, care ar duce la vanzarea de bunuri indispensabile activitații.

Salink dorește schimbarea consiliului de administrație al Amonil, majorarea capitalului social printr-o emitere de acțiuni cu o valoare totala egala cu cea a datoriei companiei și realizarea unui audit independent al contractelor incheiate de Amonil din iulie 2007 și pana in prezent.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

180 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică