Analiza WBS - Indicii BVB au incheiat indecis sedinta de joi

de WBS     WBS Holding
Joi, 24 septembrie 2009, 22:03 Economie | Burse

 documente
Indicii Bursei de Valori București au incheiat indecis sesiunea de tranzacționare de astazi dupa o evoluție predominant negativa care a urmat scaderilor de peste 1% din prima jumatate de ora. Cele mai mari creșteri au fost inregistrate de BET-NG și BET-FI (1.06%, respectiv 0.62%), aceștia fiind de altfel și cei mai volatili indici, inregistrand fluctuații de aproximativ 2.5%. ROTX a suferit cea mai mare depreciere, de 0.63%.

Patru din cele cinci SIF-uri au fost astazi cele mai lichide companii de pe piața, doar SIF1 netrecand de pragul de 1 milion RON. Lichiditatea pieței a fost astazi modesta, mai mult de o treime din valoarea acțiunilor tranzacționate la BVB provenind din incheierea ofertei de preluare a Zentiva de catre Sanofi-Aventis (9.93 milioane RON) și o tranzacție DEALS cu acțiuni SIF3 (1.9 milioane RON).

Valoarea totala a tranzacțiilor cu acțiuni de pe secțiunea BVB a fost de 34.68 milioane RON, la acestea adaugandu-se tranzacții cu futures EURRON in valoare de 238 mii RON. Pe secțiunea RASDAQ s-au realizat tranzacții in valoare de 3.37 milioane RON.

  Acțiunile Petrom au avut cea mai importanta contribuție la scaderea indicilor BVB in condițiile continuarii diminuarii prețului petrolului, care a coborat astazi sub $67/baril. Acțiunile SNP au scazut astazi cu 2.61%, inchizand la 0.2610 RON. In contrast, acțiunile Rompetrol Rafinare au crescut astazi cu 0.88% pana la 0.0575 RON. Dintre companiile din indicele energetic BET-NG,Dafora și Condmag au inregistrat astazi creșteri importante (14.68%, respectiv 12.84%) pe volume semnificative (1.61 milioane RON, respectiv 243 mii RON).


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

129 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică