Indicii Bursei de Valori București au incheiat indecis sesiunea de tranzacționare de astazi dupa o evoluție predominant negativa care a urmat scaderilor de peste 1% din prima jumatate de ora. Cele mai mari creșteri au fost inregistrate de BET-NG și BET-FI (1.06%, respectiv 0.62%), aceștia fiind de altfel și cei mai volatili indici, inregistrand fluctuații de aproximativ 2.5%. ROTX a suferit cea mai mare depreciere, de 0.63%.

Patru din cele cinci SIF-uri au fost astazi cele mai lichide companii de pe piața, doar SIF1 netrecand de pragul de 1 milion RON. Lichiditatea pieței a fost astazi modesta, mai mult de o treime din valoarea acțiunilor tranzacționate la BVB provenind din incheierea ofertei de preluare a Zentiva de catre Sanofi-Aventis (9.93 milioane RON) și o tranzacție DEALS cu acțiuni SIF3 (1.9 milioane RON).

Valoarea totala a tranzacțiilor cu acțiuni de pe secțiunea BVB a fost de 34.68 milioane RON, la acestea adaugandu-se tranzacții cu futures EURRON in valoare de 238 mii RON. Pe secțiunea RASDAQ s-au realizat tranzacții in valoare de 3.37 milioane RON.

Acțiunile Petrom au avut cea mai importanta contribuție la scaderea indicilor BVB in condițiile continuarii diminuarii prețului petrolului, care a coborat astazi sub $67/baril. Acțiunile SNP au scazut astazi cu 2.61%, inchizand la 0.2610 RON. In contrast, acțiunile Rompetrol Rafinare au crescut astazi cu 0.88% pana la 0.0575 RON. Dintre companiile din indicele energetic BET-NG,Dafora și Condmag au inregistrat astazi creșteri importante (14.68%, respectiv 12.84%) pe volume semnificative (1.61 milioane RON, respectiv 243 mii RON).