Piețele europene au avut evoluții fluctuante astazi, cu scaderi semnificative venite in urma datelor macroeconomice negative publicate in SUA. Principalii indici ai piețelor vest-europene au suferit scaderi de peste 1%, cele mai puțin negative evoluții fiind inregistrate de FTSE și SMI, care au pierdut doar 1.17%. Indicele increderii mediului de afaceri german publicat de institutul Ifo a crescut in septembrie la 91.3, cel mai ridicat nivel din ultimele 12 luni, de la 90.5 in august.

Valoarea a fost insa sub așteptarile de 92 ale economiștilor. In paralel, indicele Ifo care estimeaza situația prezenta a crescut la 87 de la 86.5, in timp ce indicele așteptarilor directorilor executivi a crescut la 95.7 de la 95. Un raport al Biroului Federal de Statistica a indicat ca nivelul exporturilor Germaniei catre SUA a scazut in prima jumatate a anului cu 26.5% fața de 2008, mai mult decat scaderea totala a exporturilor de 23.5%.

Numarul șomerilor din Franța a crescut la 2.55 milioane in august, cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani. Fața de luna iulie numarul șomerilor a crescut cu 18 mii, aducand totalul locurilor de munca pierdute in 2009 la 439 de mii. Piețele europene au avut evoluții fluctuante astazi, cu scaderi semnificative venite in urma datelor macroeconomice negative publicate in SUA.

Principalii indici ai piețelor vest-europene au suferit scaderi de peste 1%, cele mai puțin negative evoluții fiind inregistrate de FTSE și SMI, care au pierdut doar 1.17%. Indicele increderii mediului de afaceri german publicat de institutul Ifo a crescut in septembrie la 91.3, cel mai ridicat nivel din ultimele 12 luni, de la 90.5 in august. Valoarea a fost insa sub așteptarile de 92 ale economiștilor. In paralel, indicele Ifo care estimeaza situația prezenta a crescut la 87 de la 86.5, in timp ce indicele așteptarilor directorilor executivi a crescut la 95.7 de la 95.

Un raport al Biroului Federal de Statistica a indicat ca nivelul exporturilor Germaniei catre SUA a scazut in prima jumatate a anului cu 26.5% fața de 2008, mai mult decat scaderea totala a exporturilor de 23.5%. Numarul șomerilor din Franța a crescut la 2.55 milioane in august, cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani. Fața de luna iulie numarul șomerilor a crescut cu 18 mii, aducand totalul locurilor de munca pierdute in 2009 la 439 de mii.