Indicele de incredere a consumatorilor germani pentru luna octombrie publicat de GfK AG a crescut la maximul ultimelor șase luni in urma așteptarilor pozitive pentru economie și pentru evoluția veniturilor personale. Nivelul indicelui, bazat pe un sondaj a 2000 de de persoane, a crescut la 4.3 de la valoarea revizuita de 3.8 pentru luna septembrie. Conform GfK, atitudinea pozitiva a consumatorilor este data de neindeplinirea așteptarilor pesimiste cu privire la evoluția pieței muncii, precum și de revenirea economica.

Și in Franța increderea consumatorilor a crescut in aceasta luna, atingand nivelul de -36 de la -37 in august și -38 in iulie. Creșterea a fost alimentata de reduceri de taxe, planul guvernamental de stimulare a reinnoirii parcului auto și de reducerea prețului la combustibili.

Prețurile de producție din Spania au scazut in august pentru a opta luna consecutiv in urma reducerii prețului petrolului și a ajustarilor capacitații de producție la nivelul redus al cererii. Declinul anual a fost de 5.5%, sub așteptarile de 5.7% ale economiștilor. Nivelul prețurilor a crescut cu 0.6% fața de luna iulie.