Indicii Bursei de Valori București au avut astazi o sesiune de scaderi generalizate, inregistrand la inceputul dupa-amiezii pierderi maxime cuprinse intre -2.36% (BET) și -4.80% (BET-FI) și realizand apoi corecții ușoare care au condus la variații de inchidere in intervalul -1.75% (BET NG) ÷ -2.78% (BET-FI). Sectorul societaților de servicii financiare a fost in particular afectat, BET-FI inregistrand cea mai mare scadere din indicii bursei, iar SSIF Broker avand cel mai mare declin dintre componentele indicelui BET (-6.37%).

O situație asemanatoare s-a inregistrat și in sectorul energetic, cele mai importante companii din indicele BET-NG inregistrand scaderi de peste 2% (Petrom -2.64%, Transgaz -2.24%, Rompetrol Rafinare -2.12%), creșterea de 1.54% a acțiunilor Transelectrica fiind excepția notabila. Lichiditatea pieței a fost in creștere, secțiunea BVB realizand 35.4 milioane RON pe piața de acțiuni, 1.23 milioane pe cea de obligațiuni și 2.44 milioane pe cea de futures. Pe secțiunea RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare de 3.69 milioane RON.

Turbulențele politice ale zilei au condus la scaderi semnificative pe piața de capital. Indicii bursieri au inregistrat pierderi la final de sesiune de peste 1.4%, cel mai afectat fiind BET-FI datorita incertitudinii situației proiectului de lege privind pragurile de deținere ale SIF-urilor in actualul context politic. SIF-urile au fost de altfel printre cele mai tranzacționate acțiuni ale zilei, fiind responsabile pentru aproape 58% din valoarea tranzacțiilor cu acțiuni de pe secțiunea BVB. De asemenea, cotația contractelor futures EURRON cu scadența in decembrie a crescut cu 1.33% la 4.3590 dupa ce atinsese un maxim al zilei de 4.3780.