Indicii Bursei de Valori București au avut astazi evoluții pronunțat negative, in ton cu cele ale piețelor din Asia și Europa. Dupa scaderi in debutul sesiunii de peste 1%, tendințele descendente de dupa ora 14:00 au stabilit majoritatea variațiilor de inchidere in intervalul de -4% ÷ -5%, excepțiile fiind date de indicii BET-FI (-7,01%) și ROTX (-2,21%). Dintre acțiunile care au avut lichiditate semnificativa astazi pe secțiunea BVB doar Banca Comerciala Carpatica nu a inregistrat o scadere, acțiunile acesteia inchizand ziua staționar la 0.1060 RON.

Sectorul financiar a inregistrat insa printre cele mai mari scaderi ale zilei, SIF2 și SIF5 pierzand peste 8% din valoare, in timp ce BRD a pierdut la randul sau 5.74%. Lichiditatea pieței a fost din nou in creștere, secțiunea BVB realizand 40,03 milioane de RON pe piața de acțiuni si 1,66 milioane RON pe cea de obligațiuni, in timp ce secțiunea RASDAQ a inregistrat tranzacții cu acțiuni in valoare de 3,05 milioane RON. Acțiunile Dafora SA au inregistrat astazi o scadere severa, continuand corecția inceputa ieri la creșterile din ultima perioada.

Aceasta evoluție a fost amplificata de contextul macroeconomic negativ la nivel mondial, care a condus la revenirea prețului petrolului sub pragul de $70/baril, cu scaderea generalizata a acțiunilor companiilor energetice pe piețele de capital. Intr-un document publicat astazi pe site-ul BVB, Dafora a anunțat convocarea unei adunari generale ordinare a acționarilor pe 2 noiembrie, avand ca ordine de zi inlocuirea auditorului financiar actual. Acțiunile DAFR au scazut astazi cu 14,41%, cel mai mare declin de pe secțiunea BVB, incheind saptamana la 0.1010 RON.