Analiza WBS - Indicii BVB au inregistrat vineri evolutii pronuntat negative

de WBS     WBS Holding
Vineri, 2 octombrie 2009, 21:30 Economie | Burse

 documente
Indicii Bursei de Valori București au avut astazi evoluții pronunțat negative, in ton cu cele ale piețelor din Asia și Europa. Dupa scaderi in debutul sesiunii de peste 1%, tendințele descendente de dupa ora 14:00 au stabilit majoritatea variațiilor de inchidere in intervalul de -4% ÷ -5%, excepțiile fiind date de indicii BET-FI (-7,01%) și ROTX (-2,21%). Dintre acțiunile care au avut lichiditate semnificativa astazi pe secțiunea BVB doar Banca Comerciala Carpatica nu a inregistrat o scadere, acțiunile acesteia inchizand ziua staționar la 0.1060 RON.

Sectorul financiar a inregistrat insa printre cele mai mari scaderi ale zilei, SIF2 și SIF5 pierzand peste 8% din valoare, in timp ce BRD a pierdut la randul sau 5.74%. Lichiditatea pieței a fost din nou in creștere, secțiunea BVB realizand 40,03 milioane de RON pe piața de acțiuni si 1,66 milioane RON pe cea de obligațiuni, in timp ce secțiunea RASDAQ a inregistrat tranzacții cu acțiuni in valoare de 3,05 milioane RON. Acțiunile Dafora SA au inregistrat astazi o scadere severa, continuand corecția inceputa ieri la creșterile din ultima perioada.

Aceasta evoluție a fost amplificata de contextul macroeconomic negativ la nivel mondial, care a condus la revenirea prețului petrolului sub pragul de $70/baril, cu scaderea generalizata a acțiunilor companiilor energetice pe piețele de capital. Intr-un document publicat astazi pe site-ul BVB, Dafora a anunțat convocarea unei adunari generale ordinare a acționarilor pe 2 noiembrie, avand ca ordine de zi inlocuirea auditorului financiar actual. Acțiunile DAFR au scazut astazi cu 14,41%, cel mai mare declin de pe secțiunea BVB, incheind saptamana la 0.1010 RON.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

115 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi