Piețele europene au crescut astazi, stimulate de datele macroeconomice pozitive publicate in Europa și SUA, in pofida comentariilor negative ale economistului Nouriel Roubini care a prognozat o corecție a piețelor de capital in urmatoarele luni.

Indicele Markit Economics pentru sectoarele de producție și servicii ale industriei europene a crescut in septembrie la 51.1 de la 50.4 in august, depașind estimarea preliminara de 50.8 și indicand o creștere ușoara a ratei de creștere a industriei europene (valorile peste 50 reprezinta creșteri).

Indicele de incredere a investitorilor europeni publicat de institutul german Sentix a crescut la inceputul lui octombrie la -12.6 de la -14.6 in septembrie, valoarea fiind cea mai ridicata din ultimele 15 luni. indicele care estimeaza condițiilor curente a crescut de la -32.75 la -29.25, in timp ce indicele așteptarilor pentru viitor a avansat de la 5.5 la 5.75.

Vanzarile retail din zona euro au scazut in august pentru a 15-a luna consecutiv, declinul lunar de 0.2% conducand la o scadere fața de august 2008 de 2.6%, mai mare decat cea de 1.9% din iulie și decat așteptarile de 2.4% ale economiștilor. Sectorul serviciilor din Marea Britanie a crescut in septembrie in cel mai rapid ritm din ultimii doi ani, indicele corespunzator calculat de Chartered Insitiute of Purchasing and Supply avansand la 55.3 de la 54.1 in august (la așteptari de 54.5).