Jurnalul bursier al WBS: Pietele europene au crescut impulsionate de rezultatele anuntate de Intel si JP Morgan

de WBS     HotNews.ro
Miercuri, 14 octombrie 2009, 23:10 Economie | Burse

 documente
(15 Oct 2009) PDF, 116KB
Piețele europene au crescut astazi, ajutate de optimismul generat de rezultatele financiare pozitive anunțate pe piața americana de Intel și JP Morgan Chase, care au condus la un raliu al sectoarelor tehnologic și bancar din Europa.

O contribuție pozitiva suplimentara a venit de la datele macroeconomice pozitive ale zilei. Producția industriala a țarilor din zona euro a crescut in august pentru a patra luna consecutiv, avansand cu 0,9% fața de luna iulie, in care inregistrase o creștere de 0,2%.

Declinul anual s-a redus astfel la 15,4%, cea mai mica valoare din ultimele opt luni. Evoluția pozitiva a fost alimentata de avansul producției de bunuri de folosința indelungata, care a avut o creștere lunara de 5,3%, cea mai mare de la inceperea colectarii datelor in 1990. Nivelul șomajului din Marea Britanie a crescut in perioada iunie-august cu 88 de mii, cel mai redus avans din ultimul an.

Numarul celor care primesc ajutor de șomaj a crescut cu 20.800, mai puțin decat estimarile de 24.500 ale analiștilor. In paralel, numarul total al celor care primesc ajutor de șomaj a atins 1,63 milioane in luna septembrie, cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

90 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri