Piețele europene au crescut astazi pe fondul așteptarilor optimiste pentru rezultatele financiare care vor fi raportate in aceasta saptamana și al creșterii prețului petrolului peste $78/baril in New York. Analiștii estimeaza ca raportarile financiare pentru al treilea trimestru vor continua sa ofere surprize pozitive, alimentand o continuare a raliului actual al piețelor.

Autoritatea pentru Servicii Financiare (FSA) din Marea Britanie a cerut interzicerea acordarii de credite ipotecare fara acte doveditoare pentru nivelul veniturilor pentru a limita nivelul de risc al pieței ipotecare britanice, estimata la 1200 de miliarde de lire.

In Marea Britanie, acest tip de credite reprezentau in 2007 aproximativ 45% din volumul ofertelor de credite ipotecare, un nivel comparabil doar cu cele din SUA și Irlanda. Banca Naționala a Ungariei și-a coborat nivelul de referința astazi cu 0.5% pana la 7%, cel mai jos din ultimii trei ani. De asemenea, guvernatorul Bancii a declarat ca nu exclude continuarea seriei de reduceri ale dobanzii, in funcție de evoluția inflației și de raspunsul investitorilor.

Banca se așteapta la o reluare a creșterii economice in 2010 și are drept ținta un nivel de inflație de 3%.