Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi cresteri intre 0,7% si 1,1%, exceptie facand indicele BET-NG, ce a avut o crestere de doar 0,21%, in principal datorita scaderii titlurilor RRC cu 3,36%. De altfel, actiunile RRC au fost singurele dintre componentii indicilor BET si ROTX care au inchis sesiunea pe minus. Principalele contributii la cresterea indicilor le-au avut actiunile SNP si BIO, ce au crescut cu 3,91%, respectiv 3,35%.

Sectorul financiar in ton cu piata, castingand 1,11%. Evolutia cea mai buna printre componentii indicelui au avut actiunile SIF2, in crestere cu 1,82%, pana la 1,06 RON. Si actiunile bancare au inchis sedinta pe plus, titlurile BRD si TLV castigand 0,78%, respectiv 0,56%. In schimb actiunile Erste Group au inchis sedinta aproape stationar, la 128,1 RON.

Lichiditatea pietei continua sa fie scazuta, actiunile de pe sectiunea BVB atragand tranzactii in valoare totala de 11,62 milioane RON, in timp ce la sectiunea RASDAQ lichiditatea a fost de 2,3 milioane RON, in principal datorita tranzactiilor cu titluri ALPT, ROVA si GALV pe piata XMBS.