Indicii Bursei de Valori București au incheiat luna cu o evoluție nehotarata, incepand ziua pozitiv, dar cu fluctuații de peste 2%, pentru a continua cu un declin constant pana la valori de inchidere ușor sub cele de referința. Singurul indice care a inregistrat o creștere neta astazi a fost ROTX (+0.62%), acesta fiind ajutat de evoluția pozitiva a acțiunilor Erste Group Bank (+3.57%).

Și pe piața locala sectorul bancar a crescut astazi, BRD (+0.81%) și Banca Transilvania (+1.72%) fiind doua din companiile care au contribuit pozitiv la evoluția indicilor. La polul opus s-a situat sectorul energetic, unde Petrom (-1.89%), Transgaz (-1.06%) și Dafora (-3.70%) au fost principalele motoare de scadere, parțial compensate de creșterea acțiunilor Rompetrol Rafinare (+1.25%).

Lichiditatea pieței a scazut fața de ieri, secțiunea BVB inregistrand tranzacții cu acțiuni in valoare de 21.59 milioane RON și cu titluri de stat in valoare de 12.27 milioane RON. Pe secțiunea RASDAQ s-au realizat tranzacții cu acțiuni totalizand 547 mii RON.