Bursa de la New York a incheiat indecis, marti, in ciuda anuntarii unei achizitii foarte mari in Statele Unite, pe o piata timida si inainte de publicarea raportului lunar asupra fortei de munca. Dow Jones a pierdut 0 18%, dar Nasdaq castigat 0,40%.

Miliardarul american Warren Buffett a anuntat ca vrea sa preia, prin intermediului fondului de investitii Berkshire Hathaway, controlul total asupra companiei feroviare Burlington Northern, achizitionand si restul de 77,4% din actiunile pe care nu le detine inca, in schimbul unei tranzactii record de 44 miliarde dolari, anunta AFP.

"Prosperitatea viitorului tarii noastre depinde de existenta unui sistem feroviar eficient si in buna stare de functionare", afirma Buffett, intr-un comunicat de presa, subliniind ca operatiunea "mizeaza totul pe viitorul economic al Statelor Unite". " Iubesc acest gen de pariuri ", adauga el.

Dow Jones Industrial a pierdut 17.53 puncte coborand la 9771.91 de puncte, in timp ce Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a crescut cu 8.12 puncte pana la 2057.32 puncte. Si Standard & Poor's 500 a a crescut usor cu 0,24% (2,53 puncte) incheind sedinta la 1045.41 puncte.