Piețele europene au continuat sa creasca astazi in urma rezultatelor financiare pozitive și a avansului sectoarelor financiar și de materii prime.Nivelul șomajului din Marea Britanie a inregistrat in luna octombrie cel mai scazut ritm de creștere din ultimele 18 luni, conform Oficiului Național de Statistica. Numarul persoanelor care primesc ajutor de șomaj a crescut cu doar 12.9 mii, sub așteptarile medii de 20 de mii ale economiștilor.

In lunile din trimestrul al treilea, numarul șomerilor a crescut in medie cu 30 de mii, cel mai redus avans de dupa mai 2008. Intr-un raport separat, Banca Angliei și-a modificat in creștere așteptarile de evoluție a creșterii economice a Marii Britanii și a declarat ca rata inflației ar putea depași nivelul ținta de 2% in 2012, in pofida probabilei reluari a creșterii dobanzii de referința. Conform declarațiilor oficialilor bancii, economia Marii Britanii și-a reluat creșterea și nu va inregistra o revenire la recesiune.

Comisia Europeana a prelungit cu un an termenul acordat pentru Franța, Spania, Marea Britanie și Irlanda pentru readucerea deficitelor bugetare in linie cu regulile pactului de stabilitate. Astfel, Franța și Spania au ca termen anul 2013, in timp ce Marea Britanie și Irlanda vor trebui sa readuca deficitul bugetar sub pragul de 3% pana in 2014. Italia și Belgia au cea mai apropiata data limita pentru reechilibrarea bugetara, respectiv anul 2012.

La randul lor, Austria, Cehia, Germania, Olanda, Polonia, Slovacia și Slovenia au ca limita anul 2013.