Indicii bursieri europeni n-au cunoscut fluctuatii majore astazi, datele sosite din partea companiilor fiind mixte. Salzgitter, al doilea producator german de otel, a raportat o pierdere pentru primele noua luni ale anului, in timp ce BT Group, cea mai mare companie britanica de telefonie fixa, si-a marit estimarile privind fluxul de numerar pentru anul 2009.

E.ON, cea mai mare companie germana de utilitati, a scazut cu 1,7%, dupa ce pretul energiei electrice pentru anul viitor a scazut la minimul ultimelor opt luni. Actiunile companiilor de transport aerian au avut cresteri puternice, dupa ce consiliile de administratie ale British Airways si Iberia au avut discutii privind fuziunea celor doua companii.

Pietele europene si-au imbunatit evolutia in a doua parte a sedintei, dupa ce un raport guvernamental a aratat ca numarul cererilor de somaj din economia americana s-a redus la 502.000 in ultima saptamana. Premierul chinez Wen Jiabao a declarat astazi ca economia globala se afla in revenire, dar acest proces va fi unul indelungat si cu obstacole. Dolarul american s-a intarit puternic fata de moneda euro, cotatia EURUSD ajungand sub nivelul de 1,485, preturile materiilor prime suferind deprecieri importante.