Indicii Bursei de Valori București au avut astazi un inceput de zi optimist, cu creșteri de peste 2% (excepție fiind BET-NG care a realizat un avans maxim de doar 0.86%), insa avansul a fost temperat in a doua parte a zilei, ducand la inchideri in apropierea celor de la sfarșitul saptamanii trecute. Cel mai volatil a fost indicele BET-FI, optimismul inițial cu privire la SIF-uri aducand o creștere de aproape 3% pentru ca sfarșitul zilei sa inregistreze o scadere de 0.95%.

SIF-urile au fost de altfel cele mai lichide acțiuni astazi, fiind responsabile pentru aproximativ 50% din valoarea tranzacționata pe secțiunea BVB. Lichiditatea pieței a fost in creștere ușoara fața de ultima zi a saptamanii trecute ― secțiunea BVB a inregistrat tranzacții cu acțiuni in valoare de 29.24 milioane RON; cele cu titluri de stat și futures EURRON au totalizat 824 de mii, respectiv 178 de mii de RON.

Pe secțiunea RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare totala de 1.23 mii RON, o contribuție de 471 de mii de RON provenind de la trei tranzacții cu titluri FORAJ SONDE SA CRAIOVA pe piața XMBS.