Indicii Bursei de Valori București au avut astazi o zi de corecții negative, coborand cu peste 1% fața de valorile de inchidere de ieri in pofida creșterilor din debutul zilei. Cele mai volatile evoluții au fost inregistrate de BET-FI și ROTX, care au avut variații de peste 2.5% din valorile de referința. SIF-urile au inregistrat cele mai mari scaderi dintre acțiunile cu lichiditate semnificativa de pe secțiunea BVB, SIF3 și SIF2 coborand cu 2.26%, respectiv 1.87%.

Alaturi de acestea, cele mai importante contribuții negative la evoluția indicilor au venit de la acțiunile BRD (-1.46%), Petrom (-1.52%), Banca Transilvania (-0.94%) și, pe piața RGSI, Erste (-4.58%).

Indicele NET-NG al sectorului energetic a realizat totuși cea mai redusa scadere a zilei, fiind ajutat de evoluția pozitiva a acțiunilor Transelectrica (+1.63%). Lichiditatea pieței a fost astazi extrem de scazuta ― secțiunea BVB a realizat tranzacții cu acțiuni și futures EURRON in valoare de 13.36 milioane RON, respectiv 204 mii RON, in timp ce pe secțiunea RASDAQ tranzacțiile cu acțiuni au totalizat 3.68 milioane RON.