Datele sub asteptari privind economia americana si scaderea burselor asiatice au dus astazi la deprecieri pentru indicii bursieri europeni. In SUA,cresterea economica din trimestrul al treilea a fost revizuita la 2,8% de la 3,55, cat era estimat anterior.

De asemenea, datele privind consumul populatiei si cresterea preturilor caselor au aratat cresteri mai scazute din lunile anterioare, semnaland o temperare a revenirii economice.

In Germania, sondajul Ifo privind mediul de afaceri a aratat cresteri importante atat pentru climatul economic actual, cat si pentru asteptarile investitorilor pentru urmatoarea perioada. In Franta, consumul populatiei a crescut in luna octombrie cu 1,1%, peste asteptarile de 0,4%, dar sub cresterea inregistrata luna trecuta, de 2,3%.

De asemenea, comenzile industriale crescut in zona euro cu 1,5% in luna octombrie, peste asteptarile de 1%, dar sub cresterea anterioara, de 2%.

In Marea Britanie, numarul noilor ipoteci a crescut la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2008 pana in prezent, dar a fost totusi sub estimarile analistilor.