Indicii Bursei de Valori București au inceput ultima zi a saptamanii cu scaderi abrupte, de cel puțin 3%, care au urmarit evoluțiile de ieri seara ale piețelor occidentale, pentru a reveni apoi la un nivel cuprins intre -2.30% (BET-NG) și -0.24% (ROTX), sau chiar la variații pozitive (BET-FI 0.47%). Sectorul financiar a fost in continuare motorul de lichiditate al pieței, titlurile cu cele mai mari valori tranzacționate fiind SIF5 (8.54 milioane RON), SIF2 (3.99 milioane RON) și SIF3 (1.59 milioane RON).

Impreuna, SIF-urile, Banca Transilvania, BRD și Erste au realizat 84% din valoarea de 22.94 milioane RON a tranzacțiilor cu acțiuni de pe secțiunea BVB. Pe piața de obligațiuni s-au tranzacționat titluri de stat cu scadența in octombrie 2012 in valoare totala de 4 milioane RON. Piața RASDAQ a inregistrat astazi tranzacții cu acțiuni totalizand 775 de mii de RON.

BET-NG a avut astazi cea mai mare scadere procentuala dintre indicii Bursei de Valori București, datorita evoluției negative a acțiunilor companiilor petroliere Petrom (SNP) și Rompetrol Rafinare (RRC) pe fondul continuarii corecției prețului petrolului, care a coborat astazi pana sub $73/baril.

Acțiunile RRC se afla la a doua zi de corecții negative, cea de astazi, de -4.75%, venind in contextul in care agenția de rating Fitch și-a revizuit in creștere evaluarea pentru riscul de credit al Rompetrol Group de la B/perspectiva negativa la B+/perspectiva stabila in urma injectarii de catre compania parinte KazMunaiGaz a sumei de un miliard de dolari.