Piețele europene au crescut astazi pentru a doua zi consecutiv, ajutate de avansul prețurilor la materiile prime care au propulsat acțiunile companiilor din sectorul minier, precum și de creșterile inregistrate de sectorul farmaceutic dupa ce UBS și-a revizuit in creștere estimarea pentru evoluția acestuia. Prețurile de producție din zona euro au scazut pentru a zecea luna consecutiv in octombrie.

Declinul anual al indicelui corespunzator (PPI) fost de 6.7%, sub cel din luna septembrie a carui valoare a fost revizuita de la 7.7% la 7.6%. Așteptarile medii ale economiștilor indicau o scadere de 6.8%. Reducerea presiunii deflaționiste asupra PPI a continuat probabil in noiembrie, in condițiile in care indicele prețurilor de consum a inregistrat o creștere anuala in aceasta luna pentru prima data in 2009.

Indicele investițiilor din sectorul construcțiilor din Marea Britanie publicat de Markit Group și Chartered Institute of Purchasing and Supply a scazut in mod neașteptat in septembrie la 46.7 de la 47.7 in luna august. Industria producatoare din Norvegia s-a contractat in noiembrie pentru a patra luna consecutiv, indicele corespunzator urcand la 48.5 de la 45.8 in octombrie.