Indicii Bursei de Valori București au avut astazi o zi de creșteri susținute, alimentate de creșterile de pe piețele internaționale inregistrate ieri, cand piața locala a fost inchisa. Aprecierile la sfarșitul zilei au fost de peste 1.2%, ajungand in cazul BET-FI pana la 2.7%.

S-a menținut in continuare tendința ultimei perioade de axare a tranzacțiilor in principal pe acțiunile companiilor din sectorul financiar: din valoarea de 18.11 milioane RON a tranzacțiilor cu acțiuni de pe secțiunea BVB, SIF-urile au contribuit cu 13 milioane (72%), iar BRD, Banca Transilvania și Erste au adaugat diferența pana la 87%.

Cele mai importante scaderi inregistrate astazi au fost cele ale acțiunilor Rompetrol Rafinare (-0.76%), Azomureș (-0.67%) și Compa (-1.36%). Secțiunea BVB a avut o lichiditate in ușoara creștere, totalului de pe piața de acțiuni adaugandu-i-se 481 de mii de RON din tranzacții cu titluri de stat și 202 mii RON pe piața futures din tranzacții cu contracte EURRON. Pe secțiunea RASDAQ lichiditatea a fost in scadere la 685 mii RON.