Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene si-au intrerupt joi seria de scaderi

de WBS     WBS Holding
Joi, 10 decembrie 2009, 23:01 Economie | Burse

 documente
Piețele europene și-au intrerupt astazi seria de scaderi, ajutate de asigurarile Uniunii Europene privind improbabilitatea intrarii Greciei in imposibilitate de plata. Sectorul financiar a inregistrat cele mai mari creșteri, propulsat de evoluțiile pozitive ale bancilor și companiilor de asigurare; cele mai mari banci ale Greciei, afectate de reducerile de rating din ultimele zile, au crescut astazi cu peste 6%.

Banca Angliei a decis astazi sa mențina nivelul actual al dobanzii de referința la minimul record de 0.5%, in linie cu așteptarile economiștilor. De asemenea, BoE a decis sa mențina la 200 de miliarde de lire ținta de achiziție pentru programul sau de cumparare de bonduri ale companiilor in cadrul programului de stimulare economica.

Tot astazi, Banca Elveției și-a menținut ținta Libor la trei luni la 0.25%, in linie cu așteptarile, declarand ca va continua sa „acționeze decisiv pentru a preveni aprecierea francului” și ca nu va modifica politica monetara datorita riscurilor inflaționiste. In paralel, banca iși va inceta programul de achiziție de bonduri ale companiilor, indicand inceputul ieșirii din programul de stimulare a economiei elvețiene.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

97 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version