Adriana Constantin, fost director al sucursalei Deva a SSIF Broker Cluj-Napoca, a fost trimisa in judecata de DNA, aceasta fiind acuzata de inselaciune, delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Potrivit rechizitoriului, in perioada martie 2002 - decembrie 2008, Adriana Constantin a indus in eroare 271 de persoane cu ocazia incheierii unor contracte de intermediere pentru efectuarea de investitii pe piata de capital, fara a le inregistra in contabilitate.

In rechizitoriul intocmit, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Alba Iulia arata ca "persoanele respective au fost mentinute in eroare prin prezentarea periodica a unor inscrisuri contrafacute (portofolii client) care confirmau in mod nereal calitatea de investitor". Cele 271 de persoane ar fi fost pagubite astfel cu 7,79 milioane de lei, echivalentul a 1,81 milioane de euro.

Procurorii mai arata ca in perioada iunie-august 2008, Adriana Constantin si-ar fi insusit suma de 878.369 lei rezultata din vanzarea pe piata de capital a actiunilor detinute de catre un numar de 79 persoane.

"Pentru a dovedi ca a achitat clientilor sumele rezultate din valorificarea portofoliilor, inculpata a intocmit in fals un numar de 79 de mandate postale desi in realitate banii ajungeau in posesia sa. In plus, pentru a asigura aparenta de legalitate a actelor sale, Constantin Adriana-Iuliana a intocmit si semnat in fals un numar de 39 acte de control intern denumite "procese-verbale” din care a rezultat ca s-au efectuat controale de specialitate la SSIF Broker SA-Sucursala Deva, controale in urma carora nu s-ar fi constatat deficiente", se arata intr-un comunicat al DNA.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile apartinand atat Adrianei Constantin cat si SSIF Broker.