Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana cu evoluții mixte, cu scaderi de pana la 2.12% in cazul BET-FI și creșteri de peste 0.50% pentru BET, ROTX și BET NG. SIF-urile au inregistrat astazi deprecieri semnificative, cuprinse intre -1.43% in cazul SIF4 și -2.63 in cazul SIF1, iar acțiunile BRD au completat zona roșie a sectorului financiar, scaderea de 1.49% a acestora fiind contribuția negativa principala la evoluția indicelui BET.

Cele mai importante evoluții pozitive au fost inregistrate tot in sectorul financiar: Erste Group Bank a avansat astazi cu 1.11%, iar Banca Transilvania a crescut cu 3.32%, fiind principala sursa de apreciere a indicilor pieței. In sectorul energetic, scaderea de 0.79% a titlurilor Petrom a fost compensata de creșterile realizate de Rompetrol Rafinare (1.34%), Transelectrica (1.59%) și Oil Terminal (4.8%).

Lichiditatea pieței a fost in creștere ușoara astazi, secțiunea BVB realizand tranzacții in valoare de 23.32 milioane RON pe piața de acțiuni și de 2.39 milioane RON pe cea de obligațiuni. Pe secțiunea RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare de 1.03 milioane RON.