Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi creșteri semnificative, BET-NG fiind singurul indice care nu a avansat cu peste 2%. Acțiunile Banca Transilvania au adus principala contribuție pozitiva la evoluțiile de astazi, acestea realizand și cea mai mare valoare totala tranzacționata de pe piața de acțiuni, de 7 milioane RON.

De asemenea, dupa inchiderea pieței, BVB a publicat notificarea facuta de Bank of Cyprus privind depașirea pragului de 5% de deținere pentru titluri Banca Transilvania, aceasta devenind al doilea acționar al bancii, cu 9.7068%, dupa BERD.

Contribuții importante la creșterile de astazi au mai avut și acțiunile Petrom (+3.19%) și BRD (+2.21%). Singura companie din indicele BET care a scazut astazi a fost Rompetrol Rafinare (-0.67%).

Lichiditatea pieței a fost in creștere astazi: piața de acțiuni a secțiunii BVB a realizat tranzacții in valoare de 33.25 milioane RON, iar cea de obligațiuni 34 milioane RON, din care 32 de milioane din oferta publica de obligațiuni a municipiului Alba Iulia.

Secțiunea RASDAQ a inregistrat tranzacții in valoare de 4.71 milioane RON, dintre care 4.3 milioane din tranzacționarea a 47% din titlurile Metropolitan Leasing SA București (FRAB).