Indicii europeni si-au continuat aprecierea astazi, dupa ce Moody's a anuntat ca a redus rating-ul Greciei cu doar un pas, scazand ingrijorarile investitorilor privind o taiere mai drastica a rating-ului, ce ar fi putut duce la neacceptarea de catre Banca Centrala Europeana a obligatiunilor statului grec drept colateral. Cu toate acestea, moneda euro si-a continuat deprecierea fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand in jurul valorii de 1,425.

Aprecierile indicilor au fost temperate de revizuirea in scadere a cresterii economice a SUA in trimestrul al treilea, de la 2,8% la 2,2%. Cu toate acestea, vanzarile de case la mana a doua in SUA s-au dovedit peste asteptarile analistilor, contrabalansand anuntul referitor la PIB.

Anunturile analistilor privind recomandari pentru actiuni europene au dus si ele la cresterile indicilor. Astfel, Goldman Sachs a anuntat ca a plasat actiunile bancii grupului elvetian Julius Baer pe lista „conviction buy”, iar analistii Credit Suisse au recomandat spre cumparare actiunile Salzgitter, considerand ca cererea de pe piata chineza ar putea duce la o revenire exploziva a producatorilor de otel.