Indicii europeni au cunoscut cresteri modeste astazi, pe fondul stirilor macroeconomice mixte si al lichiditatii scazute specifice acestei perioade a anului. Indicele german DAX a atins un nou maxim anual si se afla in crestere cu 23,8% fata de inceputul lui 2009.

Cheltuielile consumatorilor au scazut cu 0,1% in mod neasteptat in Franta in luna noiembrie. Analistii estimau in medie o crestere cu 0,5% a indicatorului. In Italia, vanzarile de retail s-au dovedit putin sub asteptari, situandu-se in linie cu cele din luna anterioara, in timp ce analistii estimau o crestere cu 0,1%.

Cu toate acestea, indicii europeni se aflau la jumatatea sedintei in crestere cu peste 0,5%, doar datele macroeconomice sosite in SUA avand un efect negativ asupra indicilor.

Cheltuielile consumatorilor, vanzarile de noi case si indicele increderii consumatorilor realizat de University of Michigan s-au dovedit sub asteptarile analistilor, ducand la temperarea cresterilor pe pietele europene. In urma stirilor, moneda euro s-a apreciat fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand in jurul valorii de 1,435.