Indicii Bursei de Valori București și-au continuat astazi tendința de creștere inceputa luni, singurul indice care nu s-a apreciat cu peste 3% fiind BET-FI, al carui avans a fost de doar 2.07%. Cele mai puternice creșteri au fost inregistrate de indicii BET (3.69%) și ROTX (3.68%), toate componentele acestora avand evoluții pozitive. Cea mai mare contribuție la avansul pieței a fost data de acțiunile OMV Petrom (+5.16%), BRD (+3.79%), Banca Transilvania (+2.76%) și Rompetrol Rafinare (+2.94%).

SIF5 și SIF2 au fost cele mai lichide companii de pe piața de acțiuni, cu valori tranzacționate de 3.54 milioane RON, respectiv 2.12 milioane RON; Banca Transilvania, Erste Group Bank și Petrom au completat lista companiilor a caror valoare tranzacționata a depașit pragul de un milion de lei.

Nivelul lichiditații de pe piața de acțiuni a secțiunii BVB a crescut cu peste 100% fața de ieri, atingand 15.96 milioane RON, in timp ce piața futures s-au realizat tranzacții in valoare de 842 mii RON. Tranzacțiile cu acțiuni de pe secțiunea RASDAQ au totalizat 1.63 milioane RON.