Planul administratiei Obama de a limita riscul pe care si-l pot asuma marile banci americane a dus la scaderi importante in pietele de capital, indicii europeni fiind si ei larg afectati. Indicele german DAX, ce ieri pierduse circa 2% din valoare pe fondul temerilor privind limitarea creditarii in China, a scazut si astazi cu 1,79%, ajungand astfel la mai bine de 5% sub maximul anual.

Sectorul financiar a cunoscut cele mai mari scaderi astazi, actiunile Deutsche Bank pierzand 2,49% din valoare, Societe Generale 4,74%, iar Barclays 5,93%. La nivel macroeconomic, indicatorii PMI au aratat o temperare a ritmului de crestere a sectorului serviciilor in zona Euro in luna ianuarie, in ciuda asteptarilor analistilor de accelerare a ritmului de crestere.

De altfel, Juergen Stark, membru al consiliului executiv al Bancii Centrale Europene, a declarat ieri ca economia zonei Euro va fi creste probabil intr-un ritm mai temperat in prima jumatate a lui 2010 decat in a doua jumatate a lui 2009. Cotatia EURUSD a avut o sesiune volatila, in prima faza ajungand aproape de pragul de 1,4, dar revenind in final spre nivelul de 1,41.