Indicii Bursei de Valori București au continuat sa scada și in ultima zi a saptamanii, inregistrand corecții cuprinse intre -0.96% in cazul indicelui energetic BET-NG și -3.58% in cazul indicelui BET-FI al societaților de investiții financiare. Indicii s-au menținut pe intreg parcursul zilei in teritoriu negativ, scaderile abrupte din deschiderea sesiunii fiind urmate de reveniri ușoare in jurul amiezii pentru ca a doua jumatate a ședinței de tranzacționare sa aduca noi minime ale zilei.

Singura companie din indicele BET care a inregistrat astazi o evoluție pozitiva a fost Rompetrol Rafinare, ale carei acțiuni au crescut cu 2.56%. Cele mai importante contribuții negative la scaderile indicilor au fost date de OMV Petrom (-3.23%), Banca Transilvania ( 2.30%) și Transelectrica (-3.70%), acestea adaugandu-li-se in cazul indicelui ROTX și Erste Group Bank, care a scazut astazi cu 4.47%.

Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB a fost in creștere astazi fața de ziua anterioara, valoarea totala a tranzacțiilor inregistrate fiind de 24.41 milioane RON. Pe secțiunea RASDAQ totalul tranzacțiilor cu acțiuni s-a ridicat la 1.04 milioane RON