Indicii bursieri europeni au cunoscut astazi prima crestere din ultimele cinci sedinte, pe fondul stirilor macroeconomice pozitive. Totusi, indicii au deschis sesiunea pe minus, in urma zvonurilor legate de continuarea masurilor de reducere a creditarii in China si a scaderii perspectivei rating-ului Japoniei de catre agentia S&P.

In Germania, sondajul IFO privind conditiile economice a aratat ca managerii considera ca mediul de afaceri s-a imbunatatit in ultima luna, iar asteptarile lor pentru urmatoarea perioada continua sa creasca. In Franta, consumul populatiei a crescut in luna decembrie cu 2,1%, peste asteptarile medii de 0,5%. In Marea Britanie, cresterea economica din trimestrul al patrulea s-a situat la 0,1%, economia britanica iesind astfel din recesiunea in care a intrat in a doua jumatate a anului 2008.

Totusi, cresterea economica din ultimul trimestru s-a aflat sub estimarile analistilor, care asteptau in medie o crestere de 0,4%. Moneda euro s-a depreciat astazi in fata dolarului american, cotatia EURUSD ajungand iar sub nivelul de 1,41.