Actiunile Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services au fost suspendate de la tranzactionare

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 27 ianuarie 2010, 12:32 Economie | Burse

Actiunile Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services au fost suspendate de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), la cererea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), care miercuri va lua o decizie privind ofertele publice de preluare initiate de The Rompetrol Group. Titlurile Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services au fost suspendate la ora 11:50, iar operatiunile vor fi oprite pana la inchiderea sedintei.

In momentul suspendarii de la tranzactionare, actiunile Rompetrol Rafinare se apreciau cu 0,32%, la 0,0618 lei, iar cele ale Rompetrol Well Services cu 0,75%, pana la 0,403 lei.

"Avand in vedere faptul ca in sedinta Comisiei din data de 27 ianuarie se va adopta o hotarare in ceea ce priveste documentul de oferta publica obligatorie de preluare a Rompetrol Rafinare si Romeptrol Well Services initiata de The Rompetrol Group Olanda (...) se suspenda de la tranzactionare actiunile Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services", se arata in deciziile CNVM remise operatorului pietei de capital.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a adoptat in data de 22 iunie instructiunea referitoare la detinerile directe si indirecte, prin care orice actionar care are mai mult de 33% din drepturile de vot in cadrul unei companii este obligat sa faca oferta publica de preluare. Actionarii care detineau deja direct sau indirect mai mult de 33% din capitalul unei companii la data publicarii instructiunii CNVM sunt obligati sa faca oferta de preluare in termen de doua luni de la data intrarii in vigoare a instructiunii.

La finele lunii august, grupul Rompetrol a anuntat ca a inceput sa pregateasca documentatia necesara lansarii ofertei publice obligatorii de preluare a actiunilor Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services pe care nu le detine. Grupul a cerut insa Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa prelungeasca pana la 30 octombrie termenul in care poate depune documentatia aferenta, deoarece se afla in imposibilitatea de a depune documentatia de oferta in termenul fixat de CNVM avand in vedere complexitatea unei asemenea operatiuni.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a prelungit de mai multe ori termenul in care grupul poate depune documentatia aferenta, Rompetrol motivand complexitatea unei asemenea operatiuni.

La inceputul lunii decembrie, CNVM a amendat grupul Rompetrol cu 5% din capitalul social deoarece nu a depus la timp documentele aferente ofertei publice de preluare la Rompetrol Rafinare.

Grupul Rompetrol, controlat integral de compania kazaha KazMunaiGaz, detine 75,32% din actiunile Rompetrol Rafinare si 51% din titlurile Rompetrol Well Services.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Superbrands

Help Net, 19 ani de excelenta pe piata farma

Help Net Farma opereaza una dintre cele mai importante retele de farmacii din Romania si face parte alaturi de Green Net - importatorul si distribuitorul de suplimenti nutritivi si dezvoltatorul lantului exclusivist Beautik Haute Perfumerie, din grupul Farmexim, primul importator si distribuitor de produse farmaceutice din Romania.

943 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă